Om French Whisper

Jeg hedder Séverine Robedat og står bag French Whisper. Jeg er fransk og flyttede til Danmark for 30 år siden. Jeg er uddannet kunsthistoriker i Paris og er tidligere danser og koreograf.

Jeg finder ting og sager, som er blevet smidt ud, og giver dem et andet liv ved at genbruge dem til min kunst.

Jeg har altid været fascineret af at skabe noget nyt ud af skrald, og for nogle år siden startede jeg med at lave møbler af pap.

At se det smukke i mennesker og ting og få det frem, er magi! At se på verden med et kærligt blik, skabe mirakler og afsløre de skatte, som var gemt. Jeg er inspireret af skrald og ting som har haft et liv, og ser efter det potentiale som gemmer sig i dem.

At genbruge er en måde at hjælpe vores planet med at blive sundere, men også at give en værdi til ting, som er baseret på noget andet end penge. Skønhed er ikke universel, men baseret på vore følelser. Jeg synes at følelser er mere værdifulde end penge, og at kærlighed er den skabende energi der skal til for at opleve mirakler.

At være healer og yogalærer, er med til at forme min opfattelse af virkeligheden, og derfor også en stor inspirationskilde.

Jeg bruger forskellige medier og teknik, bl.a. akryl maling, pigmenter, beton, resin m.m. Alt det jeg dekorerer, er fra storskrald, genbrugsstationer eller genbrugsbutikker. Min inspiration kommer bl.a. fra det liv, som brugte genstande har haft, de spor tiden har efterladt.

Min kunst udstilles permanent hos French Whisper kunst og lopper på Klintevej 72, Stege, Møn.